Készül a Tappancs új naptára...

November 06, 2013

Árva kutyusokkal fotóztam a Pick Szeged kézilabdásait

Négy éve fotózom az árva kutyáknak és macskáknak otthont nyújtó szegedi Tappancs Alapítványnak. 2012-ben az A-Híd Szeged VE vízilabdásai voltak a modelljeim, és persze a kutyusok és cicák. Tavaly eloször már jótékonysági naptár is készült a képekbol, amely nagy sikert aratott: az aranyos állatkák mellett a meztelen, izmos felsotestek látványa is nagyon tetszett a gyengébb nem képviseloinek. :) Decker Ádám saját pulijával állt modellt, akit o maga is örökbe fogadott, Török Béla pedig a menhely egyik régi lakójával, Barney-val pózolt, aki némileg megnehezítette a pólós dolgát, és az enyémet is azzal, hogy folyton kimászkált a képbol :))

A naptár bevételét a kutyák és cicák kapják

A naptár bevételét teljes egészében a Tappancs Alapítvány kapta. A szegedi alapítványt 2002-ben alapították lelkes állatvédok, hogy menedéket nyújthassanak az árva kutyáknak és macskáknak. A nagylelku adományozók segítségének köszönhetoen a következo évben állatmenhelyüket is megnyithatták. Az önkéntesek munkájának eredményeképp a menhely ma körülbelül 280 árva állatnak nyújt – remélhetoleg csak átmeneti – otthont. Azért határoztam el négy évvel ezelott, hogy munkámmal én is segíteni szeretnék a Tappancsnak, mert fontosnak tartom, hogy a gazdi nélkül maradt állatok is megfelelo körülmények között élhessenek, amíg nem találnak új befogadóra.

Különleges helyszínen zajlott a fotózás

Így idén novemberben ismét fotóztam a Tappancsnak, ezúttal a Pick Szeged kézilabdacsapatának közremuködésével. Most kicsit szolidabbra vettem a figurát, és nem vetkoztettem le a srácokat, de a kutyák és cicák, akikkel pózoltak, ugyanolyan imádnivalóak voltak, mint a tavalyiak. Ám a helyszín volt a legkülönlegesebb a fotózáson, ugyanis egy esztergályosmuhelyben születtek a képek a Rókusi Pályaudvaron. Amikor a Tappancs szóvivojével, Szerencsi Tillával helyszín után kutattunk, a kérésünk hallatán a muhely dolgozói eloször furcsán néztek ránk, de végül rábólintottak az ötletünkre :). Így a november 6-i fotózáson igazán különleges képek születtek. A fotózásról werkfilm is készült, amely Németh Norbert munkáját dícséri, aki Szeged egyik tehetséges filmese, és mindemellett esküvoi fotósa is.  Hamarosan a fotókat és a kisfilmet is megtekintheted itt a blogon.

Egy kis ízelíto addig is... :)


tappancs naptár fotózás 2013 - képek: Miklós TomiProudly designed by Mlekoshi playground