Boudoir - mi is ez?

August 26, 2013

Boudoir...mostanában sokszor hallhattátok ezt a kifejezést. Mindenki tudja, hogy mit is jelent?

A boudoir szó mind az építészetben, mind a lakberendezésben, mind a fotózásban jelen van.

Az építészetben a nok privát szobáját jelentette, amit fürdésre és öltözködésre, késobb egyéb tevékenységre is használták, pl. hímzésre illetve a partnerük fogadására. - elég eltéro tevékenységek :> -

Leginkább a 20. század elején volt elterjedt a szó használata. Most újra divatba jött...mindig újra és újra vissza a gyökerekhez..

A bútoroknál a reneszánsz illetve a franciás stílusban berendezett szobákat illetik a boudoir szóval, de szokták használni a french country stílusú fehér kopottas bútorok megjelöléseként is. (ez a kedvenc stílusom..imádom a vintage hangulatot, bár nem laknék egy csak vintage hangulatú házban, túl csöpögos lenne, a legjobban egy kis industriál stílussal kevert vintage tetszik)

Ahogy a többi témában, a fotózásban is újra divatba jött a szó használata...bizony, bizony, a lényeg az újra divatba jött kifejezésen van...A boudoir fotózás nem újkeletu dolog, már az 1900 évek elején léteztek noi boudoir fotósok. 
Tipikusan stúdióban vagy luxus hotel szobában készített sorozat, ami a no érzékenységét, szépségét, szexualitását igyekszik megmutatni és nem a meztelenséggel hivatott érdeklodést kelteni :) 

A Pinterestrol egy kis inspiráció:


Forrás: Pinterest

No comments:

Post a Comment

Proudly designed by Mlekoshi playground